ГолосUA
18:55 30/08/2010

Огляд преси за 31 серпня

Газета “День”

Депутати перервали свої відпустки, аби скасувати дискримінаційну норму про місцеві партійні осередки, пишуть журналісти у статті “Дострокове зібрання”. Тепер у виборах 31 жовтня можуть брати участь усі партії. І старі, і нові. За відповідну поправку Олександра Єфремова проголосували 264 депутати. Взагалі, на голосування було поставлено три законопроекти, але проголосували за провладний варіант. Останні ж скандальні положення Закону про вибори залишили без змін — це обов’язкова партійність мерів і заборона політичних блоків. БЮТ щодо цього трохи пообурювався, але особливо шуму не підіймав…

У статті “Плоди економічної інтеграції…” видання намагається дати відповідь на питання про те, як просуваються перемовини з підготовки проекту угоди про Зони вільної торгівлі України з Євросоюзом та які головні економічні здобутки для України від членства в Світовій організації торгівлі? Ситуацію спробував роз’яснити заступник міністра економіки України Валерій Пятницький.

Газета “Сільські вісті”

У статті “А суперечка не просто бізнесова” переймається проблемою утиску свободи слова в Україні, а також переслідування журналістів. Спочатку, зазначає видання, зник редактор харківської газети «Новий стиль» Василь Климентьєв, якого не знайшли і досі, потім — невідомий скоїв напад на редактора районки «Сільське життя» Валерія Івановського. Створюється враження, що влада пробує поставити на місце тих, хто пручається, пише газета.

Газета “Україна молода”

У статті “Лохотрон” для пенсіонерів” видання зазначає, що сьогодні медики б’ють на сполох: українці купують у телемагазинах дорогі прилади «від усіх хвороб», навіть не підозрюючи, що шахраї продають не медичні апарати, а звичайні побутові електроприлади. Фахівці Держлікінспекції, які щодня отримують стоси скарг від обдурених людей, уже попросили Генпрокуратуру та СБУ покарати шахраїв…

У статті “Посинілі правила” газета звернулася до мудрості Йосипа Сталіна, котрий казав, що «важливо не те, як голосують, а те, як рахують». Саме ця фраза стала найпопулярнішим афоризмом на позачерговому засіданні Верховної Ради. Партія регіонів здалася і вирішила пустити на вибори партійні осередки, що були створені за рік до виборів. У кулуарах же ходили розмови, що до таких дій ПР вдалася, аби нова влада виглядала демократично.

 

Читайте также по теме