ГолосUA
19:52 03/02/2010

Огляд преси за 4 лютого

Мучали мучали та й домучали. Депутати продемонстрували стаханівські методи роботи і видали законотворчий рекорд. Просидівши цілий день у парламенті не й підтримавши жодної з 232 поправок — все ж регіоналів потішили — ухвалили зміни до закону “Про вибори Президента”.

Видання “Киевские ведомости” пише, що за ініціативою депутатів-регіоналів пройшло позачергове засідання з одним єдиним питанням — змінами до закону про вибори президента. Соратники Віктора Януковича пропонували відмінити принцип кворуму — не менше 2/3 членів комісії — у виборчкомах. Мотивація, "щоб опоненти не змогли зірвати вибори, відкликавши своїх членів комісій".

Переймається здоров’ям українців газета “Новая”. Видання пише, що “Всех отправят на медосмотр. Обязательный". У рамках реформ, пропонованих Міністерством охорони здоров’я, в країні планують відновити обов’язковий медичний огляд. "Мінохоронздоров’я пропонує розробити державний клінічний протокол обстеження громадян, єдину програму інформаційної системи проведення диспансеризації населення", — повідомили в прес-службі Міністерства.

Після подорожчання цигарок українці стали менше курити пище видання “Україна Молода” у статті “Золотий для здоров’я акциз”. Упродовж 2009 року до державного бюджету України від акцизного збору з тютюнових виробів надійшло більш як 9 млрд. грн. Ця сума перевищує відповідні надходження за п’ять попередніх років, разом узятих.

Фінансова криза вносить свої корективи пише видання “Газета по-українськи” у статті “Українці бояться ризикувати майном для отримання кредитів”. У 2009 році кількість нотаріально завірених договорів про застави рухомого та нерухомого майна зменшилася до практичного мінімуму. Лише 37,5 тисяч українців торік ризикнули заставити своє майно для отримання різних видів позик.

20 років — вік солідний. Саме стільки стукнуло найпівденнішому по географічному розташуванню мосту столиці, через що він так і названий, пише видання “Новая”. Переправу здали в експлуатацію в 1990 р., а будували її сім років. Подейкують, що на той час це був найсучасніший міст в СРСР. Потреба в нім була колосальна, адже нестримно забудовувалися масиви Позняки і Харківський. А як до них добратися без мосту і метро?

 

Читайте также по теме