ГолосUA
18:57 03/08/2010

Огляд преси за 4 серпня

Видання «Україна молода» у статті «А правда — де?» пише, що Польща дедалі гучніше висловлює невдоволення тим, що Росія затягує розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, у якій 10 квітня загинули 96 високопоставлених поляків, включно з президентом країни Лехом Качинським та його дружиною Марією. Тепер претензії до російського слідства має не лише брат загиблого, лідер опозиційної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський, а й лояльний до Москви прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. Він стверджує, що зараз, на завершальній стадії розслідування, співпраця з московським Міждержавним авіаційним комітетом (МАК) «іще гірша, ніж на початку». За словами Туска, Варшава досі не отримала від російської сторони пов’язані з катастрофою документи.

В оточенні глави держави придумали, як потішити лідера після його повернення з відпочинку в Криму. Уже менш ніж за три тижні Віктор Федорович зможе курсувати між Банковою і своєю неофіційною резиденцією «Межигір’я» новісінькою, щойно відремонтованою автодорогою, яку авральними темпами будують «автодорівці». Йдеться про 8,5-кілометровий відрізок шляху «Київ — Вишгород — Десна» на в’їзді до столиці. Кошторис будівельних робіт, за офіційними даними, оприлюдненими «Укравтодором», складає 49,7 мільйона у вітчизняній валюті, а якість покриття цього шматка автодороги після завершення ремонту буде такою ж, як і на найкращій українській автомагістралі «Київ — Бориспіль». Детальніше у статті «Гаранту на дорогу».

Видання «Газета по-українськи» у статті «Наркотики передають «Автолюксом» розповідає, що міліція 2010 року почала використовувати малу авіацію для пошуку плантацій конопель. За червень і липень із літаків та вертольотів уже знайшли 250 таких ділянок. Злочинці обсаджують їх по периметру соняшником або кукурудзою, використовують ділянки в болотистих місцях.Також міліція почала ловити наркоторговців в Інтернеті. Реклама сайтів із продажу наркотиків періодично з’являється на популярних інтернет-форумах, поширюється через службу миттєвих повідомлень айсік’ю. Телефонів продавці не лишають. Покупці замовляють товар через електронну пошту. Отримують його через службу доставки «Автолюкс» або «Гюнсел».

Газета «День» у статті «Звідки дим?» пише, що вже пройшло два дні після того, як Київ та сусідні з ним райони опинилися в димовій завісі, а остаточну причину цього явища нам довго не називали. За останніми даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, це сталося через переміщення повітряних мас з Росії, де вже кілька тижнів горять ліси, на північні території України. Та спочатку відомство поширювало різні версії виникнення димки над Києвом, при чому одна версія часто суперечила іншій. І це насторожувало чи не найбільше, бо чому не сказати відразу правду і не сіяти паніку серед населення?

Стаття «Гроші — в обмін на реформи»: Міжнародна спільнота в черговий раз засвідчила приязне ставлення до нашої держави. Принаймні, рішення ради керуючих Міжнародного валютного фонду (МВФ) виділити Україні 15,15 мільярда дол. стабілізаційного кредиту для підтримання економічної ситуації зайвий раз у цьому переконує. Натомість влада погодилася вжити ряд кроків, які не завжди знаходять підтримку в суспільстві. Як позначаться на здоров’ї економіки такі кроки? Та чи убезпечить кредит МВФ Україну від другої хвилі кризи, до якої готується світ? Про це видання запитало екс-міністра економіки Богдана Данилишина.

 

Читайте также по теме