ГолосUA
19:54 04/11/2010

Огляд преси за 5 листопада

 

size="3">Газета по-українськи”

 

size="3">Міжнародна організація цивільної авіації ІКАО назвала зразковими електронні біометричні паспорти для Інтерполу, які розробив і виготовляє “ЄДАПС”. Генеральний секретар ІКАО Раймонд Бенжамін відзначив, що електронні біометричні паспорти введені вже в 91 країні. У паспортах Інтерполу застосовують суперсучасні голографічні захисні елементи, які неможливо підробити і які забезпечують легкість у визначенні достовірності документа неозброєним оком.

 

size="3">70% випускників вишів не можуть знайти роботу. На ярмарках вакансій більша частина бажаючих отримати роботу — це випускники вишів. “Майже 70 відсотків непрацюючих у Західній Україні — з вищою освітою. Маємо перевиробництво кадрів. Гляньте на базари, там 50–60 відсотків продавців дипломовані”, — зазначив начальник Львівського обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

 

size="3">Україна молода”

 

size="3">Вступна кампанія 2011 принесе абітурієнтам зміни. Тепер у 2011 році абітурієнти зможуть надсилати свої документи електронною поштою, не стоятимуть у чергах і матимуть три хвилі зарахування. Також абітурієнти, які відвідували курси довузівської підготовки, отримають привілеї. А призери олімпіад втратять право на позаконкурсний студентський квиток. Остаточні правила вступу до кожного конкретного вишу навчальні заклади мають затвердити до 15 листопада. Після цього приймальні комісії університетів вивісять їх на спеціальних стендах та сайтах вишів.

 

size="3">Газета “День”

 

size="3">Після звільнення Олександра Медведька з посади Генпрокурора буде звільнення прем'єра? Коли Микола Азаров став Прем’єр-міністром, практично всі експерти передрікали йому швидку відставку. Його відставки чекали десь у вересні. Потім прогнози змінилися. Почали казати, що його «попросять підуть» після виборів, щоб не зіпсувати імідж владної команди. Тепер оцінки в експертному середовищі не збігаються. Одні вважають, що нинішнього прем’єра замінять ближче до кінця року. Інші «дають» Азарову істотно більше часу, аж до парламентських виборів. Ймовірними кандидатами на крісло прем’єра найчастіше називають три прізвища — це Колесніков, Бойко і Тігіпко.

 

size="3">Сільські вісті”

 

size="3">Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко оцінив надлишкове майно Збройних сил України в суму не менше 5 мрлд. доларів. «Із року в рік кількість надлишкового майна збільшується, оскільки чисельність Збройних сил скорочується, майно продається. Приблизно можна говорити не менше ніж про 5 млрд. доларів. Але це за умови, що нерухомість реалізовуватимуть прозоро, а не із застосуванням сумнівних схем, пропонованих нинішнім керівництвом Міноборони», — заявив він.

Читайте также по теме