ГолосUA
19:58 04/02/2010

Огляд преси за 5 лютого

Головною темою українських друкованих ЗМІ 5 лютого стало внесення змін до закону про вибори Президента, зокрема у частинах виборчих комісій. Несподівано для всіх за нього проголосувала парламентська більшість. У Тимошенко залишалася єдина надія на Ющенка, вона навіть про ідеали Майдану згадала, проте видно, запізно: Президент все ж підписав закон.

«Сільські вісті»

Вперше на новій сесії позачергове засідання 3 лютого було присвячене одному-єдиному питанню. Зате якому ж скандальному! Ще у вівторок, від нього «іскрило», як у грозу від оголених дротів. Багато хто ставив під сумнів саму можливість прийняття на позачерговому засіданні в середу закону «Про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» — щодо організації роботи виборчих комісій». Проте все ж, прийняли… Детальніше у статті «На переправі коней… міняють?».

«День»

Що буде в країні після 7 лютого? Як пройде передача влади? І чи пройде взагалі? Чи змириться переможений у другому турі зі своєю поразкою? Читайте коментарі провідних експертів у статті «7 лютого — початок чи кінець?».

Газета «Новая»

В «Укравтодорі» замислили черговий хрестовий похід проти білбордів поблизу автодоріг. Кабмін ухвалив законопроект державтослужби про обмеження розміщення рекламоносіїв на дорогах загального користування. Ініціатор змін до законодавства — «Укравтодор» — наполягає на тому, що білборди стають причиною більшості ДТП.

«Україна молода»

Російській мові — скрізь у нас дорога, у тому числі й у галасливих шкільних коридорах. Конституційний Суд України оприлюднив ухвалене напередодні рішення про те, чи відповідає Конституції Постанова уряду № 1033 «Про внесення змін до Положення про загальноосвітній навчальний заклад». І дійшов висновку: ні, не відповідає! Ця постанова зобов’язувала вчителів державних та комунальних загальноосвітніх навчальних закладів спілкуватися українською в робочий час. />
«Газета по-українськи»

Імпортери алкогольної продукції в Росію, Білорусь і Казахстан не можуть розмитнити українські вина і коньяки. За правилами Митного союзу, в який три країни об’єдналися з 1 січня, імпортерам слід отримати ліцензії на ці види продукції в російському Міністерстві промисловості й торгівлі, але чиновники виявилися неготовими до нововведення.

 

Читайте также по теме