ГолосUA
19:57 05/11/2009

Огляд преси за 6 листопада

Епопея зі «свинячим грипом» все набирає нових обертів. Кількість хворих збільшується паралельно збільшуючи істерію серед українців. Проблема пандемії грипу знову стане культовою темою на шпальтах вітчизняних видань.

Так, газета «Новая» у статті «Свинячий грип — бактеріологічна зброя?» пише, що українські вірусологи та мікробіологи вважають, що Україну перетворили на поле для експериментів. Про нову напасть «свинячого грипу» сказано і написано немало. Але чи така вже вона нова? І чи напасть це… Газета поспілкувалась з відомими вченими та медиками, й дізналась, що одні вважають його спланованою панікою, інші — бактеріологічною зброєю. Дехто і зовсім стверджує, що це — геноцид українського народу.

Продовжує тему грипу видання «Сільські вісті» у статі «Бацили безвідповідальності». Аби запобігти негативним наслідкам епідемії грипу, уряд уживає надзвичайних заходів. Чи виправдані вони? Чи не передвиборний це піар, як стверджують опоненти? Адже рівень ураження населення сезонним грипом та гострими респіраторними захворюваннями, згідно з офіційними даними, нині нижчий, ніж протягом двох попередніх років.

Тимошенко очікує в Україні всплеск «пташиного» грипу пише видання «Газета по-українськи» у статті «Вакцинації альтернативи немає». Прем`єр Юлія Тимошенко сподівається, що епідемія грипу в Україні припиниться через 3-4 тижні. Проте, глава уряду наголосила, що не можна розслаблятися ні на мить, оскільки, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні очікуються ще два сплески захворювань на грип, у тому числі й пташиний.

«Декоративні соцстандарти відкладаються» пише видання «Новая газета». Про надхмарні зарплати і пенсії, обіцяні новим законом про соцстандарти, українці можуть забути на невизначений час. Не дивлячись на те, що президент вже поставив під документом підпис і закон фактично набрав чинності, наші гаманці в наступному місяці товще не стануть — у Мінпраці навіть не починали перерахунок зарплат бюджетників і пенсій.

Розкриває таємницю провалу гри київського «Динамо» газета «Україна молода» у статті «Вірус грубих помилок». Попри перший гол Шеви в нинішній Лізі чемпіонів, «Динамо» драматично програло «Інтеру». Як пише газета, вдома команда вкотре наступила на старі граблі, пропустивши вирішальні м’ячі під завісу двобою з «Інтером». Попри це, в групі, де виступають не просто чемпіони своїх країн, а й поточні лідери національних першостей, ще нічого не вирішено — розв’язка настане за місяць, в останньому турі.

Не дивлячись на постійні суперечки між нами та нашим сусідам — Росією, «Росіяни стали краще ставитись до українців» зазначає видання «Газета по-українськи». Водночас, збільшилась кількість українців, які негативно ставляться до Росії. Протягом 9-18 жовтня 2009 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом інтерв’ю опитано 1997 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та у Києві за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

 

Читайте также по теме