ГолосUA
18:55 07/06/2010

Огляд преси за 8 червня

Минулої п’ятниці Президент України Віктор Янукович дав прес-конференцію, присвячену 100 дням перебування при владі. Щоб послухати главу держави, до Українського дому приїхали журналісти з Києва, регіонів та навіть із закордону. Президента зустріли акцією «Стоп цензурі!», якою працівники столичного медіа-простору намагалися привернути увагу В. Януковича до проблеми свободи слова у країні. Українські друковані ЗМІ не залишилися осторонь від висвітлення цих подій:

«Україна молода» у статті «Українську неправду — в маси!» розповідає, як відбулася акція, котру влаштувала організація «Стоп цензурі». Кілька десятків дівчат вийшли на центральні вулиці Києва, де роздавали газету «Українська неправда», датовану 6 червня 2014 року. «Арешт Ріната Ахметова!», «Юлія Тимошенко вийшла на відеозв’язок із вигнання в Лондоні!», «Сандей Аделаджа — єпископ УПЦ МП!», «У Київському зоопарку нарешті отруїли останнього пелікана!» — такими словами дівчата намагалися зацікавити перехожих.

У статті «Чи справді Україна для людей?» журналісти привертають увагу до того, що за перші сто днів влада не тільки не приступила до виконання своїх обіцянок, а й у багатьох сферах суттєво погіршила становище України та її громадян. «У чому Президент і його команда досягли успіхів — так це у створенні власної вертикалі влади (зокрема, й корупційним шляхом у ВР), у сприянні економічним інтересам олігархів, які стоять за «регіоналами», та в лоскотанні нервів розмовами про історію, мову, Голодомор. Натомість соціальні обіцянки — скасовані або перекручені, замість «інвенстиційно-інноваційної моделі економіки», задекларованої у програмі «Україна для людей» — відсутність практичного плану економічних реформ», — йдеться у статті.

«Газета по-українськи» у статті «Ахметов відмовився говорити про плюси Януковича» розповіла про те, що перед тим, як заслухати звіт про перші 100 днів нової влади, мільярдер Рінат Ахметов навіть не знайшов слів для гарної оцінки свого однопартійця: «За 100 дней работы президента плюсы однозначно есть. Но об этом позже», — сказав він. Під час свого виступу Віктор Янукович запевнив українців, що вони обрали владу, яка змінить їхнє життя на краще.

Видання «Киевские ведомости» у статті «Янукович: «Я хотел бы с вами сотрудничать» розповідає, як розгорталися події у п’ятницю в Українському домі у столиці. Послухати звіт глави держави за 100 днів президентства прийшло чимало представників преси, як української, так і закордонної. Деякі київські журналісти на знак протесту одягли на себе майки з логотипом «Стоп цензурі!», проте Президент запевнив присутніх: цензури в Україні не буде.

Газета «Сільські вісті» у статті «Сто днів В.Януковича» також освітлює події п’ятниці. Президент пообіцяв українцям усіляких благ, проте, газета пише, поклавши руку на серце, можна сказати, що «ні Кравчук, ні Кучма, ні Ющенко у своїх засадничих промовах не обіцяли українському народові чогось лихого. Інша справа – що з того насправді виходило». У той же час журналісти не змогли промовчати про те, що донедавна Віктор Янукович дуже неохоче спілкувався з пресою. Цього ж разу почувався він вільно й невимушено, був готовий відповідати на всі журналістські запитання.  

 

Читайте также по теме