ГолосUA
18:55 08/04/2010

Огляд преси за 9 квітня

Газета «Новая»

«Покорение Запада»

Політика «партії» зробила черговий зигзаг. «Регіони» відмінили бандеризацію країни за Ющенком та взялися за її русифікацію. В Луганську з’явилися десятки білбордів із зображенням Володимира Леніна, присвячені 140-річчю з дня його народження. На них зображений вождь російського пролетаріату, а поряд напис: «Ну як вам живеться за капіталізму?».

«Ладья с основателями снова будет временной»

Пройшло більше півтора місяці після того, як столиці позбулася одного зі своїх символів — пам’ятника засновникам Києва на набережній Дніпра. Це сталося через бетонну внутрішню конструкцію корабля. Столична влада обіцяла відновити пам’ятник до 20 травня 2010 року, проте зроблено не було нічого. Через підготовку до Дня міста Кия, Щека, Хорива та їх сестру Либідь знову «посадять» у ненадійний бетон, замість бронзи.

«Україна молода»

«Привіт, кнопкодави!»

Конституційний Суд оприлюднив своє рішення у справі про формування коаліції депутатських фракцій у парламенті. Вердикт — стовідсотково угодний новому Президенту та його парламентському зборищу: коаліція «Стабільність і реформи» — конституційна. Саме поняття «коаліції депутатських фракцій» тепер є абсурдним, бо визначальною цеглиною у побудові більшості знову став народний депутат, а не фракція. У парламенті ще більше укоріняться політична корупція, перебіжчики, тиск і залякування. Здається, єдине, що залишиться нам від пропорційно-парламентської системи — це формальна прив’язка депутата до конкретної фракції. В усьому іншому депутат зможе робити, що захоче. За великим рахунком, із ним теж, що хочуть, те й зроблять…

«Подіум для героїв»

Недарма призи найкращим спортсменам року в нас вручають навесні наступного. Враховуючи, що практично всі переможці вже четвертої церемонії «Герої спортивного року» є представниками літніх видів, у яких сезон уже в розпалі, таке визнання є непоганим поштовхом до нових звершень. Нащодавно позитивний імпульс отримала нова група атлетів, які більше за інших виблискували у 2009-му.

Газета «День»

«…Ніхто не голосував проти»

Тепер 12 квітня Президент Янукович може з чистим сумлінням їхати до США. Йому не доведеться відповідати на неприємне запитання про легітимність коаліції. Нинішня коаліція, створена на основі ПР, КПУ, Блоку Литвина і ще декількох депутатів-одинаків, визнана легітимною. Країна ж про рішення КС дізналася ще задовго до офіційного оголошення від першого віце-прем’єра Андрія Клюєва…

«Змагання за інвестора»

За декілька днів до інавгурації Президента Віктора Януковича уряд Тимошенко склав список «ласих» державних підприємств. До нього увійшли 128 об’єктів, що перебувають у сфері управління різних міністерств і відомств, НАНУ, Фонду держмайна та Держуправління справами. Новий керівник Фонду держмайна Олександр Рябченко в інтерв’ю виданню розповів, що поставився до свого призначення вельми спокійно й, мабуть, аж ніяк не збирається робити ставку на націоналізацію.

 

Читайте также по теме