ГолосUA
18:56 08/07/2010

Огляд преси за 9 липня

"Чи накладає свій відбиток на дії українського уряду наближення виборів?", — таке запитання виникло у журналістів газети “День”. Дізнатися відповідь цікавіше, зважаючи на те, що руки в уряду завдяки реальній перспективі отримати кредит МВФ тепер вільніші. В усякому разі, Кабмін, керований відомим критиком популістських дій попередників Миколою Азаровим, вирішив вирізнитися на ниві здобуття всенародної любові. Він вніс до парламенту законопроект про державні гарантії відновлення заощаджень вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР (про механізм повернення вкладів)… Думки з цього приводу — в завтрашньому номері.

Окрім того, журналісти газети побували на Міжнародному еко-культурному фестивалі «Трипільське коло», який цього року тривав чотири дні, з 1 до 4 липня. Фото та враження — у публікації, що називається “Очищення трипільським вогнем”.

“Море в Маріуполі смердить тухлими яйцями”, — стверджують журналісти “Газети по-українськи”. “Мене в Маріуполь сестра заманила, — розказує Зоряна. — Вона тут із чоловіком живе, а дітей відіслала батькам у Тернопіль. Більше сюди не приїду. Фруктів не купиш — дорого. М’ясо, правда, дешевше — свинячий ошийок можна узяти за 40 гривень, у нас таке м’ясо — 55. А море — ой-йой… ужасне. Учора мене чуть не вирвало — від води несло тухлими яйцями”, — йдеться у публікації. Чи справді все так сумно — читайте у статті від завтра.

9 липня президент Віктор Янукович відзначає 60-річчя. Святкуватиме три дні: 9 липня — у резиденції ”Межигір’я” під Києвом, 10 та 11 — у Криму. Як написала “Газета по-українськи”, однопартійці планують подарувати Президентові срібний сервіз.

Інтерв’ю у чемпіонки світу і Європи з боротьби Катерини Бурмістрової взяла газета “Українська молода”. Спортсменка розповіла, як вміє сміятися над невиконаними обіцянками чиновників та жаліє приблудних котів. Більше — у статті завтрашнього номеру. />  

Читайте также по теме