ГолосUA
18:55 08/09/2010

Огляд преси за 9 вересня

“Газета по-українськи”

Готелі у Криму подешевшали вдвічі за одну ніч. Кияни Дмитро Єсипенко та Наталія Швидка у вихідні повернулися з Чорного моря. Відпочивали у селі Берегове, між Севастополем та Саками. До 25 серпня в пансіонаті ”Елегант” брали 110 грн. з особи за добу. З наступної ночі — 50. /> Чотири доби Дмитро й Наталія платили за літньою ціною. Ще чотири — удвічі дешевше.

Військові патрулюють Кременчук на велосипедах. У місцевій військовій частині №3059 таких велосипедів шість. Кожен коштує понад 3,5 тисячі гривень. На них військові охороняють мікрорайон Молодіжний. Це найбільший у місті. Військові роблять те саме, що й міліціонери із патрульно-постової служби — ловлять правопорушників, п’яних, доганяють крадіїв, перевіряють документи у підозрілих.

“Україна молода”

У Борисполі поранено депутата Київської облради Володимира Мельника. Депутату облради стріляли по ногах вранці у середу неподалік від його власного дому, коли він здійснював ранкову пробіжку по вулиці Київський Шлях у Борисполі. Він пройшов до облради за виборчими списками партії «Батьківщина», але нещодавно вийшов iз фракції БЮТ і лишався позафракційним. Залежно від наслідків перевірки та результатів слідства справу можуть перекваліфікувати з «хуліганки» до значно серйознішої статті КК — замах на життя. Міліція відпрацьовує різні версії нападу: від професійної та політичної діяльності депутата до його приватного життя.

“Сільські вісті”

Від матеріальної допомоги на оздоровлення при виході в планову відпустку відмовилися лише шість депутатів Верховної Ради. Серед них немає Ріната Ахметова, Таріела Васадзе, Богдана Губського, Костянтина Жеваго, Олександра Фельдмана і багатьох інших представників різних політсил, яких вважають найбільш заможними людьми України. Усього, за даними високопоставленого джерела в апараті Верховної Ради влітку заяви на відпустку написав 441 депутат з 450.

“День”

Через брак фінансування три стратегічні іміджеві військові проекти країни сьогодні заморожені. За словами голови асоціації «Українські оборонні технології» Володимира Грека, вітчизняна оборонна промисловість сьогодні готова створювати продукції на суму близько 10 мільярдів гривень. Аби лишень держава надавала адекватну як фінансову, так і адміністративну підтримку. За три останні роки фінансування Збройних Сил, а відтак і державних замовлень на військові технології, зменшилося удвічі й сягнуло загрозливо, на думку зброярів, низького рівня в 570 мільйонів гривень на рік.
 

Читайте также по теме