ГолосUA
18:53 31/03/2010

Огляд ЗМІ за 1 квітня

Кореспондент газети “Новая” побував у Прилуцькій колонії, де свого часу відбував покарання Віктор Янукович. Як написало видання, звільняючись із зони для неповнолітніх, юнці замислюються, чи не повернутись їм назад, аби не померти на свободі. “У кабінеті керівництва Прилуцької виправної колонії для неповнолітніх висить фотографія Віктора Януковича. З гляцевого портрету на недозрілих злочинців дивиться Президент країни — кращий з кращих, найдостойніший, лідер, приклад для наслідування…”, — написали журналісти.

Водночас, газета “Україна молода” написала, що у Полтаві органзіторам студентської “АнтиТабачної” ходи погрожують. Загалом, близько двохсот полтавських студентів відгукнулися на заклик обласного комітету “Табачник — стоп!”, до якого увійшли представники 14 організацій. Деталі — у свіжому номері.

Інше видання — “День” зазначило, що представники понад 25-ти молодіжних організацій днями звернулися до прем’єр-міністра України з проханням закласти в бюджет на 2010 рік кошти на будівництво молодіжного житла. Молодь вимагає дешевого житла і можливості брати іпотечні кредити під 7% річних. На підтримку свого звернення молодь організувала навпроти приміщення Кабінету Міністрів України ще й акцію протесту під назвою «Одне ліжко для всіх: або чому молодь демонструє любов під Кабміном». Під час акції близько 50 студентів-активістів столичних ВНЗ наочно продемонстрували уряду брак квадратних метрів: розстелили на землі килими-ліжка, і, щоб сісти на них, боролися між собою… Прокоментувати ситуацію з видачею молодіжних кредитів «День» попросив голову правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому кредитуванню Валерія Омельчука.

Завтра, окрім Дня сміху, у світі відзначають День птахів. Як написала газета, щороку до України повертається близько 200 видів птахів. Проте багато насиджених місць вже зайнято людьми. "Спів птахів — це безперервна ода життю, його красі та народженню нового, вважають орнітологи. І сьогодні, 1 квітня, в усьому світі відзначають День птахів — тих, хто першим приносить нам вістку про зародження ще одного витка життя. У цей день, який проходить у рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів”, — зауважили журналісти.

“Газета по-українськи” написала, що у селі Велика Медведівка Шепетівського району Хмельниччини на зрізі старого ясена проявився лик Ісуса Христа. Дерево росте на обійсті Ольги та Сергія Ковальчуків. Гілку господар зрізав більш як рік тому. Хотів і ясен спиляти на дрова. Люди вважають це знаком до відбудови церкви. Фото та коментарі — у завтрашньому номері газети.

 

Читайте также по теме