ГолосUA
18:55 15/04/2010

Огляд ЗМІ за 16 квітня

“Говорити по мобільному стане дорожче” пише видання газета “Новая”. Наповнити бюджет з кишень простих українців мають намір в уряді. У Мінфіні планують у вісім разів збільшити плату за користування частотними ресурсами телекомунікаційними компаніями. Таким чином у Кабміні сподіваються залучити до скарбниці додатковий мільярд гривень. Відповідну постанову розглянуть у найближчі дні.

Видання пише і про податкову перевірку на осудність. У статті “Добрі наміри” видання запитує, а чи вірите ви людям, які самі себе обкладають податком? З таким же успіхом можна накласти на себе, скажімо, вето чи ембарго.Щось давненько наші дбайливі небожителі не зверталися до сакральної фразою «Багаті заплатять за бідних». Тому багато хто відчув підступ, коли просто багаті і що прилучилися до них казково багаті чиновники Кабміну раптом заявили, що в Україні буде введений податок на предмети розкоші. Українці взагалі відносяться до розряду людей розумних — у тому сенсі, що звикли чужі вчинки і навіть наміри пропускати через призму власних поведінкових моделей.

Видання “Україна Молода” пише про “Отруєння поза сумнівами”. Генпрокурор заявляє, що факт замаху на Віктора Ющенка доведено матеріалами кримінальної справи. Тож, на його думку, не варто розцінювати призупинення слідчих дій у справі як щось страшне.

Газета також нагадала у статті “Ціна транзиту для Росії”, що ставка транзиту російського природного газу через територію України в другому кварталі 2010 року збільшиться до 2,84—2,88 долара за тисячу кубометрів на 100 км відстані.

Про зв’язок між внутрішньою культурою й зовнішніми ризиками українців пише газета “День” у статті “Екологія починається з екології свідомості”.16 квітня — День охорони навколишнього середовища. Як для України, тема є надто актуальною, аби привертати до неї увагу громадськості лише раз на рік, адже у сфері екології, хоч чого б вона стосувалася — води, повітря, землі, лісового господарства чи утилізації відходів, — суцільні небезпеки та ризики.

Навіть перед самим початком першого робочого візиту Віктора Януковича до США не було ясності стосовно його особистої зустрічі з Бараком Обамою, пише видання “Сільські вісті” у статті “Після Вашингтона”. Відомо було лише, що вони сидітимуть за одним столом на саміті з питань ядерної безпеки.

 

Читайте также по теме