ГолосUA
18:55 21/06/2010

Огляд ЗМІ за 22 червня

Газове питання сьогодні стало темою дня. Так, “Про злиття до останньої краплі крові” пише газета “Україна Молода”. «Газпром» активізує намагання отримати у власність «Нафтогаз» та нашу ГТС. На вихідних глава «Газпрому» Олексій Міллер пояснив, як Москва планує взаємодіяти у паливній сфері з офіційним Києвом.

Перейнялось видання і газовими проблемами наших сусідів. “Через борги «Газпром» обмежує постачання «блакитного палива» до союзної Білорусі” пише видання. Росію з Білоруссю знову роз’єднало енергетичне питання. Якщо на початку року між союзними державами пробігла чорна «нафтова» кицька (тоді, нагадаємо, Москва призупинила постачання нафти на білоруські НПЗ, оскільки Мінськ відмовлявся сплачувати повне мито на «чорне золото»), то тепер колір розбрату вже блакитний.

Минулий пленарний тиждень для коаліції видався вельми плідним і резонансним,пише видання “Сільські вісті” у статті “Податковий рай чи вуздечка для підприємця?”. Розглянуто більше шести десятків законопроектів. Із них, щоправда, тільки чотирьом судилося стати законами, ще півтора десятка схвалено в першому читанні і майже стільки ж — прийнято постанов. Опозиція практично не мала можливості впливати на парламентську погоду, хоча й багато для цього докладала зусиль.

Нагадало видання “Сільські вісті” і про “Небезпеку від спеки”. Прохолодну погоду початку першого літнього місяця змінила нещадна спека. Не пройшло й двох тижнів, а я, як і багато моїх співробітників, вже не радію гарячому літньому сонцю. Все добре в міру. А спека — дуже неприємна річ, до неї неможливо звикнути. І справа навіть не в тому, що людина постійно страждає від духоти і стікає потом. Кажуть, від спеки навіть можна померти. Загалом, є про що поговорити з фахівцем — лікарем-невропатологом Людмилою Федорченко.

“Платитимемо за неякісний бензин на чверть гривні більше” пише видання “День”. Минулого тижня в Україні знизилися середні роздрібні ціни на більшість нафтопродуктів. За даними аналітиків компанії UPECO, найбільше подешевшав на автозаправках бензин марки А-95. У п’ятницю його можна було придбати в середньому за 7,81 гривні за літр, що на 12 копійок менше від ціни попереднього дня. Інші види пального теж втратили в своїй роздрібній вартості, проте не так багато, в середньому — від 2 до 5 копійок за літр.

До міжетнічних і расових питань західний світ особливо чутливий, пише видання “День” Мабуть, тому, що проблему ксенофобії досі не вирішено. Ба більше, поки світ успішно чи не дуже бореться з расизмом, антисемітизмом, його поглинає інша загроза — ісламофобія. Усі ці процеси загострюються на тлі нещодавнього турецько-ізраїльського конфлікту, терактів у Росії, іранського ядерного питання. Спецпредставник держдепу США Ханна Розенталь бачить в Україні «обнадійливі тенденції». />  

Читайте также по теме