ГолосUA
18:55 22/04/2010

Огляд ЗМІ за 23 квітня

“Жах відміняється”, пише видання “Україна Молода”. У Чернігові нарешті затримали психопата, підозрюваного у скоєнні трьох жорстоких убивств. Доба знадобилася співробітникам чернігівської міліції, щоб затримати 21-річ-ного молодика, підозрюваного в серії жорстоких убивств.

«РТР-Планету» узаконено, хоча російський канал не спростував неправдиву інформацію про Україну, пише видання у статті “Бреше і показує Москва”. Оновлена «біло-блакитною» владою Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на черговому засіданні внесла у список адаптованих каналів міжнародні версії російських телеканалів.

Газета “Новая” з’ясувала, чим обернеться для українців підвищення пенсійного віку. У статті “Заощадивши на Бабусі” видання пише, що в Україні вже кілька разів намагалися підняти пенсійну планку: чоловікам — до 65 років, жінкам — до 60. Але в силу об’єктивних причин у можновладців поки вистачало розуму не робити цього. Прихід нової влади знову змусив людей передпенсійного віку заволноваться.

“Вихлоп автомобілів для здоров’я небезпечніше чорнобильської радіації” продовжує видання. Наші розрахунки показують: щоб мати чисті продукти харчування на всій території України, тобто щоб вміст у ній радіонуклідів не перевищував допустимого рівня, країні треба витратити близько 10 млн грн.

“Табачник влаштує вузам Армагеддон” також пише видання “Новая”. Скандальний міністр, навколо якого, другий місяць не вщухають пристрасті серед студентської молоді, від реформ в середній освіті перейшов, власне, до вищої школи. Насамперед міністр пообіцяв, що насильно вузи закривати ніхто не буде, а потім додав, що третина інститутів та академій закриються самі через «демографічну і ринкову ситуації».

“Через загибель будівельника на "Олімпійському" почали позапланову перевірку” пише видання “Газета по-українськи”. У зв’язку з нещасним випадком, що стався 20 квітня 2010 на будівельному майданчику реконструкції НСК "Олімпійський" будівельна інспекція Київського територіального управління Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду почала позапланову перевірку всіх будівельних об’єктів НСК "Олімпійський".

“А судді — проти” пише видання “Сільські вісті”. З початку року в Україні почала утверджуватися хибна практика перегляду гуманітарних державних стандартів судовими рішеннями. Отож, доки навколо міністра освіти й науки Дмитра Табачника вирують неабиякі пристрасті, українська історія переписується… рішеннями донецьких судів.

 

Читайте также по теме