ГолосUA
17:59 28/05/2010

Огляд ЗМІ за 29 травня

Зі зміною влади деякі місцеві ради так і не заспокоїлися. Кримський парламент надав російській мові статус, який вона і так має з 1998 року пише газета «Україна Молода» у статі «Вам свербить «язик»? Після цілої зливи рішень районних, міських та містечкових рад у 2006—2007 роках про визнання російської мови «регіональною», вже у 2010 році, цього тижня, аналогічну постанову видала й Верховна рада Криму. Точніше б сказати, «Вєрховний  совєт», бо саме таку назву кримські депутати встановили для свого «органу» того ж дня.

Газета «Сільські вісті» перейнялась виборчим питанням. Цієї неділі — 30 травня — в Україні мали б відбутися місцеві вибори, пише видання у статі «Коли бути місцевим виборам?» Але їх, усупереч рішенню Конституційного суду, який заборонив скасовувати вже призначені вибори, парламент відмінив ще в лютому — одразу ж після президентських виборів. Мовляв, немає кошторису на їх проведення.
 
Потішило  і видання «Газета по-українськи». У Києві повернули пам’ятник засновниками столиці. Однак, пише видання, мер «Черновецький на відкритті пам’ятника забув імена засновників Києва». Сьогодні о 13.48 мер Києва Леонід Черновецький відкрив реставрований пам’ятник засновникам Києва. Відновлення одного з головних символів столиці тривало 3 місяці і 5 днів.
 

Читайте также по теме