ГолосUA
07:51 18/02/2010

Оголошення рішення ВАСУ має бути максимально відкритим – політолог

Оголошення рішення Вищого адміністративного суду щодо оскарження встановленого переможця президентських виборів повинно бути максимально відкрито висвітлено.

Таке переконання висловив у ефірі «5 каналу» голова Ради «Лабораторії законодавчих ініціатив» Ігор Когут, передав кореспондент ГолосUA.

«Вважаю, що і суд, і Нацрада, і всі телеканали повинні зробити все, щоб громадяни побачили всю процедуру, всі аргументи, всі докази у цій справі. Не можна сказати, що це шоу. Це просто ще одна можливість для певної, навіть правової освіти, чого сьогодні дуже бракує нашому суспільству», — сказав він.

За словами політолога, рішення про трансляцію повинен прийняти сам суд. «Рішення повинен прийняти суд – наскільки він буде відкритий і публічний. Не знаю, до чого тут заява Нацради з питань телебачення і радіомовлення», — висловився він.

Експерт також зауважив, що засідання Вищого адмінсуду до кінця не буде нагадувати те, що відбувалося у 2004 році. «Не можна вступити двічі в одну й ту саму річку. Слухання, швидше за все, будуть доволі іншими. Це будуть скоріше юридично-правові аргументації, виключно рішення судів і комісій різного рівню», — вважає Ігор Когут.

Нагадаємо, що рішення Вищого адміністративного суду щодо оскарження Юлією Тимошенко рішення ЦВК про оголошення Віктора Януковича переможцем президентських виборів буде оприлюднено у п’ятницю. Перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мірошниченко заявив, що Нацрада не перешкоджатиме трансляції на УТ-1 і на «5 каналі» засідання Вищого адмінсуду.

І. Носальська

 

Читайте также по теме