ГолосUA
12:29 16/02/2010

Охендовський: У регіонах, де переміг Янукович вдома проголосувало 4,78%, там де Тимошенко — 6,18%

У регіонах, де найбільше голосів виборців набрав Віктор Янукович, кількість тих, що проголосувало вдома становила 4,78%, а там, де Юлія Тимошенко — 6,18%.

Про це на брифінгу у Центральній виборчій комісії України заявив член ЦВК Михайло Охендовський, передав кореспондент ГолосUA.

«В тих регіонах, де більшість голосів виборців одержав Віктор Янукович, за межами приміщення голосування, тобто вдома проголосувало 4,78% від кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені. При цьому проголосувати вдома мали право не всі виборці, але картина є рівною по всій Україні. У тих регіонах, де більшість голосів отримала Юлія Тимошенко, за межами приміщень для голосування проголосувало 6,18% виборців», — сказав він.

За його словами, ці цифри свідчать про те, що не було «аномальної» кількості людей, які голосували вдома і підтримали того чи іншого кандидата. В цілому по Україні вдома проголосувало 5,46% виборців.

Окрім того, М. Охендовський підкреслив, що у тих регіонах, де більшість виборців підтримала Віктора Януковича у день голосування до списків було включено 0,56% виборців, у регіонах, де більшість підтримала Юлію Тимошенко — 0,5%.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме