Охендовському вже не потрібне роз’яснення КСУ щодо дати оголошення парламентської передвиборчої кампанії

 

Конституційний суд України може не відкривати впровадження щодо роз'яснення Центрвиборчкому дати старту парламентської кампанії.

 

Про це повідомив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський на брифінгу у ЦВК, передав кореспондент ГолосUA.

 

“У нас немає інформації про те, що Конституційний суд України відкрив впровадження за поданням Центральної виборчої комісії щодо тлумачення окремих норм Конституції України. Разом з тим, у висновку Конституційного суду України я особисто, як член Центральної виборчої комісії, знайшов відповідь на те питання, яке ми порушували перед Конституційним судом”, — повідомив член ЦВК.

 

Відтак, М. Охендовський заявив, що на його думку всі підстави для того, аби вимагати від КС тлумачення щодо строків повноважень Верховної Ради України VI скликання фактично зникли. “Конституційний суд для мене особисто таке тлумачення дав”, — заявив член ЦВК.

 

“В мотивувальній частині висновку Конституційного суду міститься в тому числі і відповідь на питання щодо строку повноважень Верховної Ради України VI скликання і щодо строку повноважень Президента України”, — уточнив М. Охендовський.

 

При цьому він наголосив, що немає підстав також і проводити процедуру відкликання звернення ЦВК до Конституційного суду. “Ми будемо тільки вдячні, якщо Конституційний суд України знайде можливість розглянути наше Конституційне подання”, — зауважив він.

 

Нагадаємо, 19 жовтня поточного року Центральна виборча комісія звернулася до Конституційного суду з проханням розтлумачити положення Конституції щодо строків проведення виборів Верховної Ради. За таке рішення проголосували всі 14 членів комісії.

 

У своєму зверненні ЦВК просить КС дати офіційно тлумачення частини 1 ст. 76 Конституції редакції 1996 року. Згідно з нею, конституційний склад Верховної Ради — 450 народних депутатів — обираються строком на 4 роки.

 

 

Читайте также по теме