ГолосUA
12:44 01/06/2010

Омбудсмен: Потрібно боротися з таким явищем, як успадкована бідність

Головним неподоланим Україною питанням щодо прав дитини є питання подолання бідності, зокрема, сімей з дітьми та багатодітних сімей.

Таку думку Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова висловила сьогодні на прес-конференції , передав кореспондент ГолосUA.

«На жаль, в Україні за моїми даними як Уповноваженого з прав людини, ми спостерігаємо сьогодні вже успадковану бідність. Це абсолютно новий виклик і нове явище. Я думаю, що якраз і Президент, і Прем’єр-міністр, і парламент, і громадські організації мають усвідомлювати це питання, для того, щоб чітко поставивши діагноз, долати цю хворобу», — наголосила Н. Карпачова.

Другою проблемою, на думку омбудсмена, є захист прав дітей з вадами здоров’я.

Окрім того, зазначила вона, наразі постало питання ратифікації Україною третього факультативного протоколу до Конвенції ООН про права дитини. Перший та другий протоколи Україна вже ратифікувала.

«Я, як омбудсмен України, виступаючи в Організації об’єднаних націй в Раді ООН з прав людини, підтримала, зокрема, зусилля Генеральної асамблеї ООН щодо розробки такого протоколу, а він якраз стосується головного права дитини. Це — право дитини мати власну думку і право дитини цю думку висловлювати не тільки усно, але і в петиціях. Тобто, це право дитини на петицію», — зазначила Н. Карпачова.

М. Олексевич />  

Читайте также по теме