ГолосUA
17:17 05/08/2010

ООН побоюється нестачі у світових поставках пшениці у зв’язку з очікуваним низьким урожаєм в Україні, Росії й Казахстані

Продовольча й сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) побоюється нестачі у світових поставках пшениці в 2010-2011 роках у зв’язку з очікуваним низьким урожаєм пшениці в Україні, Росії й Казахстані.

Про це повідомили в центрі новин ООН.

У червні ФАО повідомляла, що в 2010 році буде зібрано 676 млн. тонн пшениці, зараз же знизила свій прогноз до 651 млн. тонн, урахувавши посуху в Росії й несприятливі природні умови в Україні й Казахстані.

"Це стало приводом для побоювань, пов’язаних з можливою нестачею світових поставок пшениці в 2010-2011 роках", — сказано в повідомленні.

При цьому ФАО зазначило, що світові зернові ринки значною мірою залежать від поставок зернових із Чорноморського регіону, тому очікуване зниження врожаю вже призвело до підвищення ціни на пшеницю на 50% із червня.

Проте, вважають експерти ФАО, після двох років рекордних урожаїв світових запасів зерна вистачить, щоб заповнити очікуваний дефіцит в 2010 році.

За матеріалами: Українські новини />  

Читайте также по теме