ГолосUA
10:45 24/10/2009

ООН святкує річницю

Починаючи з 1948 року, в річницю набирання чинності Статуту Організації Об’єднаних Націй, який був прийнятий 24 жовтня 1945 року, в світі відзначають День ООН. Нині, членами організації є 192 країни.

Україна, поряд з СРСР, стояла у витоків створення Організації і входить в неї з 24 жовтня 1945 року.  

Організація Об’єднаних Націй є центром вирішення проблем, з якими стикається все людство. Ця діяльність здійснюється спільними зусиллями більше 30 пов’язаних з нею організацій, складових системи ООН, які ведуть роботу по сприянню дотримання прав людини, охороні довкілля, боротьбі з хворобами і скорочення масштабів убогості.  

Установи ООН розробляють норми і правила безпечного і ефективного повітряного сполучення і сприяють вдосконаленню телекомунікацій і захисту інтересів споживачів. Організація Об’єднаних Націй є ініціатором міжнародних кампаній по боротьбі із постачанням та вживанням наркотиків, а також і з тероризмом.

Діючи у всіх регіонах світу, ООН і її установи надають допомогу біженцям, здійснюють програми розмінування, допомагають збільшити обсяг виробництва продовольства і відіграють провідну роль в боротьбі зі СНІДом.  

За традицією, цей день відзначається проведенням різних публічних заходів — нарад, дискусій, виставок, присвячених досягненням і цілям Організації.  

У 1971 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала, аби всі держави-члени відзначали День Організації Об’єднаних Націй як державне свято.

За матеріалами: «ЛігаБізнесІнформ»

 

Читайте также по теме