ГолосUA
14:18 30/12/2009

Оператор судна з двома українцями на борту веде переговори про його звільнення

Компанія-оператор захопленого піратами в Аденській затоці британського танкера «St James Park» з двома громадянами України на борту, проводить переговори про його звільнення.

«Ми намагаємося вирішити ситуацію, що склалася. Нашою головною метою є домогтися звільнення екіпажу якнайшвидше», — сказав менеджер з операційної діяльності компанії Zodiac Maritime Agencies (Лондон), якій належить захоплене судно, Пол Шилдс.

За його словами, постраждалих серед членів екіпажу немає. Інші подробиці операції він повідомити відмовився, посилаючись на делікатність ситуації і побоювання за долю моряків. «Ми будемо обмежені в тому, що зможемо повідомляти, крім того, що ми працюємо спільно з усіма необхідними владними структурами над звільненням членів екіпажу», — додав Шилдс.

Нагадаємо, танкер з 26 членами екіпажу різних національностей, що прямував з Іспанії до Таїланду, було захоплено морськими розбійниками в Аденській затоці у понеділок, 28 грудня. У ході нападу морякам з St James Park вдалося послати сигнал лиха, отриманий екіпажем одного з військових кораблів місії ЄС Аталанта, що здійснював патрулювання в даному районі. Захоплене судно вирушило до берегів Сомалі.

За даними командування Аталанти, крім українців на борту St James Park перебувають троє росіян, громадяни Індії (шестеро осіб), Болгарії (п’ятеро осіб), Філіппін (троє людей), Туреччини (троє людей), Румунії (двоє осіб), Польщі (одна особа) і Грузії (одна особа). Підданих Великобританії серед моряків немає.

Судно належить базованій в Лондоні компанії-оператору Zodiac Maritime Agencies, що керує 150 різними морськими кораблями, загальна чисельність екіпажів яких становить близько 5 тисяч осіб.

За матеріалами: «РИА-Новости»

 

Читайте также по теме