ГолосUA
11:59 11/01/2009

Операція в секторі Газа продовжиться поки не припиняться ракетні удари по півдню Ізраїлю, — Е.Ольмерт

Ізраїльські військові, що беруть участь в операції в секторі Газа, досягли значних успіхів в її проведенні і досягненні її цілей.

Про це повідомив ізраїльський прем’єр-міністр Ехуд Ольмерт, підкресливши, що бойові дії повинні продовжуватися до тих пір, поки не припиняться ракетні удари палестинських бойовиків по півдню Ізраїлю.

Крім того, кажучи про проект резолюції ООН, що закликає до негайного припинення бойових дій, Е.Ольмерт заявив, що тільки Ізраїль має право вибирати якнайкращий спосіб для захисту своїх громадян, передає Associated Press.

9 січня Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, що засуджує насильство в секторі Газа і околицях. Резолюція під номером 1860 була прийнята через два тижні після початку ізраїльської військової операції проти "Хамас" 14 голосами "за" і 1, що утримався (США). Рада Безпеки закликала сторони негайно припинити насильство, а після припинення вогню — вивести ізраїльські війська з сектора Газа. Ізраїль відкинув дану резолюцію і продовжив бомбити палестинські території.

Нагадаємо, військова операція Ізраїлю проти радикального руху "Хамас" в секторі Газа продовжується вже два тижні. В ході її, за останніми даними, загинули близько 820 палестинців, більше 3,5 тис. отримали поранення, причому більшість з пострадавших — мирні жителі. Ізраїль втратив 13 чоловік убитими, з них 10 — військовослужбовці.

 

Читайте также по теме