“Опора” не визнає демократичними місцеві вибори в Україні

 

size="4">Місцеві вибори, які відбулися в Україні 31 жовтня, не можна назвати демократичними.

 

size="4">Про це заявила голова правління громадської мережі “Опора” Ольга Айвазовська сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">Місцеві вибори в Україні відбулися з численними порушеннями, тому їх не можна визнати чесними, прозорими та демократичними”, — зазначила вона.

 

size="4">За словами громадського діяча, висновки “Опори” ґрунтуються на результатах довгострокового та короткострокового спостереження, а також критеріях оцінювання проведення виборів, які передбачені Венеціанською комісією, ОБСЄ та документами Копенгагенської конференції.

 

size="4">Ці вибори не відповідають зазначеним міжнародним стандартам, і, хоча всі ці документи не використовуються в нашій державі на рівні закону, але саме на їх основі міжнародні місії спостерігачів, які поважають свою репутацію, оцінюють якість виборів, незалежно від того, в якій країні вони відбуваються”, — наголосила вона.

 

size="4">Найпоширенішими порушеннями під час цих виборів, як зазначила О. Айвазовська, стали, зокрема “недотримання принципу індивідуального та таємного голосування, непоодинокі факти виносу печаток з приміщень дільничих виборчих комісій, відсутність жорсткого контролю за друком бюлетенів, використання адміністративного ресурсу та упередженість роботи окремих виборчих комісій”.

 

size="4">Нагадаємо, що у середу, 3 листопада, місія спостерігачів США дала свою незадовільну оцінку місцевим виборам в Україні, які відбулися 31 жовтня.

 

Читайте также по теме