ГолосUA
11:42 24/01/2011

Опозиційні партії не об’єдналися на День Соборності, тому що не мають чіткої організації — політолог

Опозиційні сили не об’єдналися в проведенні мітингу на День соборності, оскільки партії в Україні не мають чіткої організації.

 

Таку думку висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран в коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

Це є ознакою української політики, того, що політичні партії не мають чіткої організації… Якщо вибори відбуваються, то на наступні вибори ті самі люди, що входили в одну партію, можуть входити в інше об’єднання. Українське політичне суспільство перебуває у стані формації, і об’єднати їх (партії — ред.) організовано досить складно, тому що політики перебігають з Майдану на Майдан”, — наголосив він.

 

Політолог підкреслив, що не лише політичні партії в Україні є неорганізованими, а й українське суспільство є досить розмитим.

 

Я мало вірю в те, що в Україні можливо зараз без законодавчої підтримки єдина опозиція… Тому створити єдину опозицію дуже складно, і не відомо, чи потрібно”, — підсумував експерт.

 

Нагадаємо, що з нагоди Дня Соборності на Софійській площі у Києві пройшов мітинг участь у якому взяли партії “Батьківщина”, “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка, “Народна самооборона”, Народний рух України, ВО “Свобода”, “Наша Україна”.

 

У той же час окремий мітинг на Контрактовій площі проводив лідер “Фронту змін” Арсеній Яценюк, до якого завітали Петро Порошенко, Микола Мартиненко, Анатолій Матвієнко та В’ячеслав Кириленко. Прапорів Партії регіонів, КПУ чи Блоку Литвина цього дня в Києві помічено не було.

 

Читайте также по теме