ГолосUA
07:22 05/05/2010

Опозиційні сили підтримали ідею Тимошенко створити Комітет захисту України

Опозиційні політичні сили відгукнулися на ініціативу створення регіональних осередків Комітету захисту України, що її проголосила лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко.

Про це повідомила прес-служба Юлії Тимошенко .

"У кожному селі, селищі, місті, в кожному вищому учбовому закладі необхідно створити Комітет захисту України. Нам треба мати організаційну структуру, яка знаходиться над політичними партіями. Ми маємо поновити спілкування з людьми від оселі до оселі, від серця до серця. Треба створити справжню армію протидії. Щоб вона не вносила в життя України розкол і хаос, щоб вона давала впевненість у завтрашньому дні", — закликала Юлія Тимошенко.

Опозиція, переконана Юлія Тимошенко, зможе протистояти владі лише завдяки структурованій роботі. "Перемагати можна лише організовано, чітко побудувавши нашу спільну роботу", — наголосила вона.

Ю.Тимошенко переконана, що Комітет захисту України має домогтися проведення дострокових виборів до парламенту та забезпечити після виборів формування у Верховній Раді патріотичної конституційної більшості.

"Якщо патріотичні сили здатні будуть підняти кожну людину, яка зможе проголосувати, ми можемо мати у Верховній Раді і 300 голосів, якщо попрацюємо так, як сьогодні потрібно Україні", — підкреслює лідер опозиції.

У громадський рух "Комітет захисту України" вже об’єдналися обласні організації опозиційних партій Дніпропетровської області. Як повідомляє радіо "Свобода", під угодою про організацію руху підписалися відомі громадські діячі, керівники близько 20 обласних підрозділів політичних партій та громадських організацій, зокрема, ВО "Батьківщина", "Собору", "Нашої України", "Реформ і порядку", Української соціал-демократичної партії, Партії захисників Вітчизни і Конгресу українських націоналістів.

"Основними завданнями Комітету визначено захист суверенітету і державної цілісності України, захист національних інтересів України, контроль за дотриманням положень Конституції України всіма гілками влади, об’єднання всіх демократичних сил задля денонсації злочинних угод, підписаних сьогоднішньою владою", — йдеться в заяві про створення об’єднання.

Юлія Тимошенко, перебуваючи з робочим візитом у Луцьку, повідомила також про створення осередків Комітету захисту України та Волині та Рівненщині. У Луцьку вже відбулися установчі збори Волинського обласного Комітету порятунку нації і держави, до якого увійшли лідери більш як тридцяти політичних партій та громадських організацій.

Осередок Комітету захисту України, який об’єднав представників понад десяти осередків політичних партій та громадських організацій національно-патріотичного спрямування, створено і у Харкові. Готовність до координації спільних дій проти ліквідації української державності висловили керівники місцевих організацій "Свободи", ВО "Батьківщина", Християнсько-демократичного союзу, Української народної партії, партії "Реформи і порядок" та Народного Руху України.

Учасники новоствореного осередку Комітету дійшли принципової згоди про необхідність конкретних прямих дій для перешкоджання планам антиукраїнських сил і в центральній владі, і на рівні Харківщини.

У той же час Івано-Франківська обласна організація "Батьківщини" розпочала створення Комітету порятунку України. Народний депутат Дмитро Шлемко заявив, що проведено переговори практично з усіма головними національно-демократичними силами області, і лідери обласних організацій Європейської партії, Української соціал-демократичної партії, "Народної самооборони", "Батьківщини" вже підписали цю угоду.

"Дуже добре, що ці процеси почалися, що країна прокидається, що вона не буде під амнезією додаткових соціальних грошей. Дуже добре, що сьогодні дуже чітко, недвозначно свою позицію заявляють всі еліти нашої держави – творчі, культурні, бізнес-еліти", — заявила Юлія Тимошенко.

Вона констатувала, що Комітет захисту України об’єднує представників різних політичних сил, представників громадських організацій на засадах "рівні серед рівних", незалежно від результатів парламентських, місцевих та президентських виборів.

"Тільки збираючись як рівні серед рівних, ми можемо один одного почути, ми можемо бути командою. А якщо хтось буде підніматися і думати, що тут лідерство — головне, а не справа і результати, я думаю, це буде великою помилкою, яка завадить в об’єднанні зусиль. Я особисто можу сказати, що, незважаючи, що серед всіх лідерів демократичних сил я на президентських виборах отримала досить серйозну підтримку, але я буду рівною серед рівних в цьому діалозі і конструктивній спільній роботі", — наголосила Ю.Тимошенко.

 

Читайте также по теме