ГолосUA
12:15 18/03/2010

Опозиційний уряд Тимошенко буде ньюз-мейкером фракції БЮТ — експерт

Опозиційний уряд виконуватиме функцію інформаційного та аналітичного джерела фракції БЮТ, а не займатиметься урядовою діяльністю згідно регламенту.

Про це сказав політолог Володимир Луценко на прес-конференції журналістам, передав кореспондент ГолосUA.

«Коли вчора був утворений опозиційний уряд, то Сергій Соболєв зробив декілька заяв щодо подальшої роботи. Було заявлено про меншу кількість міністерств та міністрів ніж при уряді Азарова. Заявлено про формування Кабінету міністрів за європейським принципом, а не за галузевим, як це було раніше. У мене виникає просте запитання: чому Юлія Тимошенко, двічі перебуваючи реальним Прем’єр-міністром, не виконувала ці заяви?», — сказав політолог.

Він нагадав, що колегіальність та злагоджена робота всіх міністерств «складно давалася Тимошенко».

«Тому не маю жодного уявлення як вона буде в опозиції працювати у секторальний спосіб. Тому складається враження, що сформували не уряд, а сформували орган, який буде виконувати функцію інформаційного вісника фракції БЮТ. Така собі безкоштовна реклама і зайва можливість покритикувати владу», — наголосив експерт.

В.Луценко висловив занепокоєння з приводу того, що опозиція у парламенті не змогла об’єднатися в одне угруповання.

«Якби опозиційний уряд складався з представників всіх опозиційних політичних сил — його можна було б назвати дієвим і політично легітимним, а так він буде лише ньюз-мейкером Юлії Тимошенко», — заявив В.Луценко.

Політолг також наголосив, що окрім критики від опозиційних міністрів «ми не побачимо конструктиву».

«Тобто кожен в тіньовому уряді отримає право критикувати відповідну посаду в офіційному Кабінеті міністрів», — резюмував політолог.

О.Каретнікова

 

Читайте также по теме