Опозиціонери намагаються приховати крадіжку державних коштів галасом у Європі — Партія регіонів

Звертаючись до Єврокомісара, представники опозиції намагаються приховати розкрадання державних коштів.

Таку думку висловила народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко у ексклюзивному коментарі кореспонденту Голос UA.

“Я вважаю, що прикривати розтрату державних коштів галасом у Євросоюзі чи взагалі у міжнародній спільноті — безглуздо, тому що це суто внутрішня проблема України і ми не повинні виходити за межі своєї території аби зайвий раз не виставляти себе в очах світу а посміховисько”, — заявила О. Бондаренко.

При цьому депутат зазначила, що навряд чи Єврокомісар, а відповідно і Євросоюз може надати і негативну оцінку діям влади. “Ми не оголошуємо нікому війну, ми не йдемо навмисно проти когось. Ми ведемо боротьбу з корупцією, як це роблять усі нормальні держави. Якщо Євросоюз стане посередником між тими, хто бореться з корупцією і корупціонерами, то тоді треба давати оцінку його діям, а не нашим”, — сказала вона.

О. Бондаренко також наголосила на тому, що влада матиме зустріч з Єврокомісаром. “Якщо ти вкрав, то маєш нести відповідальність. Я думаю це ми і будемо намагатися пояснити під час зустрічі”, — підсумувала народний депутат.

Нагадаємо, 10-11 січня в Україні з офіційним візитом перебуває Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле. Він вже зустрівся з Головою Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, лідером НРУ Борисом Тарасюком.

11 січня Єврокомісар має зустрітися з представниками української влади та опозиції. При цьому остання вже заявила, що покладає великі надії на зустріч з представником ЄС.

Сам Ш. Фюле раніше зазначив, що серед інших цілей його візиту є і належне вивчення ситуації з “політично вмотивованим переслідуванням представників опозиції”, з метою подальшої підготовки офіційної позиції Брюсселя щодо цього питання.

Читайте также по теме