ГолосUA
08:09 01/05/2010

Опозиція готує необхідні документи до міжнародних інститутів щодо порушень під час ратифікації угоди про ЧФ

Опозиційні сили готують всі необхідні документи в міжнародні інститути з приводу грубих порушень при ратифікації Угоди між президентами України і Росії про продовження терміну перебування в Криму Чорноморського флоту Російської Федерації.

Про це, ефірі програми "Шустер Live" заявив лідер партії "За Україну!", народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" В’ячеслав Кириленко.

""Партія За Україну!", інші опозиційні сили готують відповідне подання до ПАРЄ, Європарламент, в інші європейські інститути з викладенням тих порушень законодавства, Конституції, Регламенту і процедури, які були допущені під час" чорного вівторка "(27 квітня — ред). І ми будемо відстоювати в цих європейських інститутах свою правоту. І громадяни України будуть відстоювати свою позицію поза парламентом, тому що до нинішньої влади в інший спосіб нічого не доходить ", — сказав він.

За словами В. Кириленка, голова Верховної Ради не мав права починати пленарне засідання, оскільки в сесійній залі зареєструвалося всього 211 народних депутатів. Крім того, депутат нагадав, що за ратифікацію Угоди проголосували 236 народних депутатів, але в дійсності такої кількості коаліціантів у сесійній залі не було.

Зокрема, зазначив В. Кириленко, свою відсутність підтвердили щонайменше 3 народних депутата. "Пан Ківалов раз — був на засіданні Асамблеї РЄ, пан Головатий два — був там же, пан Сухий — голова Тернопільської облдержадміністрації заявив, що був у місті Підгайці і не голосував за цю зраду. Ось вже маємо 233. А я стверджую, що ще близько 40 народних депутатів від Партії регіонів та інших коаліційних фракцій на момент голосування були відсутні біля своїх депутатських пультів ", — сказав він.

Ці депутати, за словами В. Кириленка, у цей час намагалися витіснити представників опозиції з їх же робочих місць.

"Звідси і зіткнення, звідси і бійка. Зараз тут не місце вважати у кого більше синців. Ми всі чоловіки. Значить синці стали невід’ємним атрибутом парламентської діяльності з приходом до влади Партії регіонів ", — додав він.

В. Кириленко зазначив, що в практиці жодної іншого парламенту немає такого, щоб парламентська більшість не дискутув з парламентською меншістю, а завчасно визначало для себе, що зробить все за власним розсудом. "Ці діяння руками, Януковича", — сказав В. Кириленко.

Народний депутат також назвав "долею слабких" той факт, що представники влади загрожують опозиції переслідуваннями і порушенням кримінальних справ за події, що відбулися у ВР 27 квітня.

Нагадаємо, 29 квітня повідомлялося, що "Партія За Україну!" ініціює звернення депутатів Верховної Ради до Парламентською Асамблеєю Ради Європи з приводу процедури ратифікації парламентом продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Криму до 2042 року.

Як повідомлялося, раніше джерело в блоці "Наша Україна-Народна самооборона" заявив, що в день ратифікації угод щодо Чорноморського флоту Блок Юлії Тимошенко діяв у змові з колегами з Партії регіонів.

За матеріалами “Корреспондент.net” />  

Читайте также по теме