ГолосUA
12:07 03/09/2010

Опозиція хоче мораторій на підвищення цін на ЖКП (Додано ГОЛОС)

7 вересня Верховна Рада повинна негайно розглянути законопроект щодо запровадження мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природній газ та електроенергію.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр опозиційного уряду Олександр Турчинов, передав кореспондент ГолосUA. />  

“Метою законопроекту, який підготувала опозиція, є посилення соціального захисту найбільш незахищених верств населення, оскільки всі ми переконалися у тому, що влада, яка зробила соціальні стандарти чи не головним завданням своєї передвиборчої програми, насправді взагалі не збирається захищати населення країни”, — сказав він.

ГОЛОС

У зв’язку з цим, законопроектом від опозиції пропонується ввести мораторій на підвищення цін і тарифів на ЖКП на період фінансової кризи. “Це треба зробити не раніше, ніж до 31 грудня 2011 року, при цьому ЖКП та спожиті природній газ та електроенергія повинні оплачуватися за цінами і тарифами, встановленими урядом і органами місцевого самоврядування станом на 31 липня 2010 року”, — наголосив О. Турчинов.

Водночас прем’єр-міністр опозиції Сергій Соболєв висловив обурення з приводу “цинічної політики влади у соціальній сфері”. “За нашими підрахунками, більше, ніж 40% населення України не зможе оплатити комунальні послуги за новими тарифами, а зважаючи на те, що це не останнє підвищення і влада вже заявила, що через півроку ціни знову зростуть на 50%, ці 40% можуть збільшитися вдвічі”, — додав опозиціонер.
ГОЛОС

При цьому С. Соболєв підкреслив, що разом з мораторієм на підвищення тарифів, опозиція вимагатиме забрати із законопроекту норми про можливість вилучення житла та майна у громадян, які мають борги. “Це цинічно: спочатку підвищувати ціни до того стану, що населення не зможе платити, а потім ще й запроваджувати норму, яка дозволяє конфісковувати житло та майно за борги”.

О. Каретнікова
 
 

Читайте также по теме