ГолосUA
08:54 07/07/2010

Опозиція має право подавати позов до Конституційного суду щодо закону про судоустрій — КПУ

Опозиція має право подавати позов до Конституційного Суду і в залежності від його рішення, коаліція робитиме висновок щодо закону про судоустрій.

Про це заявив народний депутат від Комуністичної партії України Спірідон Кілінкаров кореспонденту  "ГолосUA".

«Немає ідеальних законів, кожен закон так чи інакше обмежує певні права. Але, з іншого боку, я розумію позицію представників парламентської меншості — вони, безумовно, мають на це право. Нехай подають в Конституційний Суд, і в залежності від рішення цього суду ми будемо приймати рішення і якщо це рішення буде негативне для нас (коаліції — ред.), ми, без сумніву, будемо його виконувати», — підкреслив він.

Водночас нардеп зазначив, що судова система потребує реформування. «Очевидно, що судова гілка влади у нас не ідеальна, вона повністю корумпована. Нею постійно керують із кабінетів президентів, прем’єрів, тобто закон потрібен і він може когось влаштовувати, а когось — ні», — зазначив С. Кілінкаров.

Разом з тим, коментуючи заяви опозиції про те, що законопроект про судоустрій робить підконтрольною судову гілку владу Президету, політик зазначив, що можна кожному по-своєму трактувати положення закону. «Все те, що добре виписано в законах, і все те, що погано виписано, у нас в державі часто нівелюється невиконанням цих положень. Але ми просто повинні сьогодні виписати хоч якісь правила гри на рівні законодавства. Тобто ми повинні пояснити, де і яким чином громадянин України може відстояти свої права. І в цьому плані наш закон не зв’язує напряму призначення суддів з Президентом чи прем’єром. Тому я не бачу нічого поганого в цьому закнопроекті», — підсумував нардеп.

О. Каретникова />  

Читайте также по теме