ГолосUA
09:48 07/07/2010

Опозиція має право звертатись до КСУ — Кілінкаров (Додано ГОЛОС)

Опозиція має право подавати позов до Конституційного Суду і в залежності від його рішення, коаліція робитиме висновок щодо закону про судоустрій. /> ГОЛОС

Про це заявив народний депутат від Комуністичної партії України Спірідон Кілінкаров кореспонденту  "ГолосUA".

«Немає ідеальних законів, кожен закон так чи інакше обмежує певні права. Але, з іншого боку, я розумію позицію представників парламентської меншості — вони, безумовно, мають на це право. Нехай подають в Конституційний Суд, і в залежності від рішення цього суду ми будемо приймати рішення і якщо це рішення буде негативне для нас (коаліції — ред.), ми, без сумніву, будемо його виконувати», — підкреслив він.

Водночас нардеп зазначив, що судова система потребує реформування. «Очевидно, що судова гілка влади у нас не ідеальна, вона повністю корумпована. Нею постійно керують із кабінетів президентів, прем’єрів, тобто закон потрібен і він може когось влаштовувати, а когось — ні», — зазначив С. Кілінкаров.

Разом з тим, коментуючи заяви опозиції про те, що законопроект про судоустрій робить підконтрольною судову гілку владу Президету, політик зазначив, що можна кожному по-своєму трактувати положення закону. «Все те, що добре виписано в законах, і все те, що погано виписано, у нас в державі часто нівелюється невиконанням цих положень. Але ми просто повинні сьогодні виписати хоч якісь правила гри на рівні законодавства. Тобто ми повинні пояснити, де і яким чином громадянин України може відстояти свої права. І в цьому плані наш закон не зв’язує напряму призначення суддів з Президентом чи прем’єром. Тому я не бачу нічого поганого в цьому закнопроекті», — підсумував нардеп.

О. Каретникова
  

Читайте также по теме