ГолосUA
13:13 22/03/2010

Опозиція може завадити «регіоналам» стати новими нардепами, — політолог

Опозиція активно заважатиме членам Партії регіонів статии народними депутатми замість своїх колег, що пішли до уряду.

Про це сказав голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран в інтерв’ю кореспонденту Голос UA.

«Інтрига не стільки в тому, що станеться з Верховною Радою, коли прийдуть нові депутати, скільки в тому, коли вони туди війдуть. Тому що одна справа – це реєстрація їх Центрвиборчкомом, а інша – складання присяги, яку їм буде, скоріш за все, складно скласти, оскільки опозиція чинитиме супротив», — наголосив він.

Політолог пояснив, що опозиція, посилаючись на нелегітимність коаліції, може вдатися до таких самих кроків, стаючи на заваді складанню присяги новими «регіональними» народними депутатами.

Ймовірність початку партійної «чистки» експерт відкинув, але зауважив, що внутрішня боротьба у Партії регіонів буде загострюватися і надалі. «Розколи почнуться всередині Партії регіонів, і вже зараз тріщини певні пішли. Думаю, що у залежності розподілу сфер впливу можуть бути протистояння між різними кланами та групами. Але це не є ті чистки, які були б характеризовані масовими виключеннями з партії», — резюмував С. Таран.

Нагадаємо, що сьогодні Центральна виборча комісія на своєму засіданні може зареєструвати 22 кандидатів від Партії регіонів депутатами Верховної Ради замість їх колег, які поділи у відставку та стали членами уряду.

А. Штепура

 

Читайте также по теме