Опозиція намагається отримати психологічну перевагу, протестуючи проти результатів виборів у Харкові — політтехнолог

 

Опозиція намагається отримати психологічну перевагу, протестуючи проти результатів виборів у Харкові.

 

Про це сказав політтехнолог Олексій Голобуцький у ефірі «5 каналу».

 

«Опозиція правильно чинить, з технологічної точки зору. Вона з цього хоче зробити максимальний публічний ефект», – сказав він.

 

За словами політтехнолога, це надає опозиції також певну психологічну перевагу при приблизно рівних шансах на перемогу у виборах на посаду міського голови Харкова.

 

Нагадаємо, за результатами паралельного публічного підрахунку голосів, що відбувався у Харківському університеті електроніки і транслювався в прямому ефірі обласного телебачення, на виборах мера Харкова переміг кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес. Згідно з результатами підрахунку, за Г. Кернеса проголосувало 130 тис. 331 виборець, за кандидата від політичної партії ВО «Батьківщина» Арсена Авакова проголосувало 127 тис. 605 виборців. Різниця між кандидатами становить 2 тис. 726 голосів. «Батьківщина» 2 листопада заявила, що у Харкові влада приступила “до фінальної стадії фальсифікації виборів Харківського міського голови на користь Кернеса”. Як наголошують автори заяви, лідер Харківської обласної організації «Батьківщини» Арсен Аваков виграв вибори згідно з кількома екзит-полами та згідно з паралельним підрахунком голосів.

 

 

 

Читайте также по теме