ГолосUA
15:44 27/08/2010

Опозиція наполягатиме на зміні порядку формування дільничих виборчих комісій

Фракція Блоку Юлії Тимошенко виступає за внесення Верховною Радою змін до закону про місцеві вибори в частині порядку формування дільничних виборчих комісій.

Про це сказав прем’єр-міністр опозиційного уряду, депутат від БЮТ Сергій Соболєв на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, те що Партія регіонів хоче внести зміни до виборчого законодавства не означає, що закон буде змінено якісно.

"Те, що відбулося прозріння пана Єфремова (Олександра, голови фракції Партії регіонів у парламенті, — ред.), і те, що він у поданні в парламент визнає те, що закон був прийнятий недемократично, на мій погляд, не вирішує ключового питання, яке найважливіше у цьому законі — як будуть формуватися дільничні виборчі комісії. У цій частині законопроект Єфремова взагалі не передбачає жодних змін. А я нагадаю, що за історію незалежності України існували дві способи формування дільничних комісій — шляхом жеребкування всіх партій, що беруть участь у виборах, і шляхом рівного представництва в комісіях більшості й опозицій. Тепер дільничні виборчі комісії будуть формуватися територіальними виборчкомами, де зосереджена абсолютна більшість. Ви уявляєте, що собою будуть представляти дільничні виборчкоми?", — обурився він.

Сергій Соболєв наголосив на тому, що БЮТ буде вимагати на позачерговій сесії Ради внесення до тексту закону про місцеві вибори поправок, що стосуються порядку формування дільничних виборчкомів. "Але я сумніваюсь, що коаліційна більшість підтримає пропозицію опозиції", — додав він.

Нагадаємо, 30 серпня Верховна Рада проведе позачергову сесію для внесення змін до закону про місцеві вибори.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме