ГолосUA
09:50 14/04/2010

Опозиція не погодиться на обмін комітетами — Томенко

Опозиція не погодиться обмінятися комітетами та наполягатиме на тому, аби опозиційним силам надали комітети, що належать їм за регламентом.

Про це повідомив перший віце-спікер Микола Томенко на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Стосовно обмінів комітетами, то ми посадами на торгуємо і відстоюємо цінності та принципи. Я хочу наголосити, що ми не вели торги за голову комітету або заступника секретаря, ми говорили про необхідність загальних принципів, коли влада діє відповідно до закону і застерігає права опозиції», — сказав він.

Тому, за словами політика, сьогоднішні переговори стосовно приналежності комітетів, стосуються лише принципів діяльності влади та опозиції в парламенті. «Ніхто бізнесові угоди вести не буде. Або ми формуємо структуру парламенту відповідно до регламенту, або вона залишається такою, як є і ми використовуємо інші методи захисту опозиції. А якісь обмінні конструкції сприймати ми не будемо», — зазначив М. Томенко.

Нагадаємо, вчора голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що коаліція готова надати опозиції Комітет з питань свободи слова лише в обмін на Комітет з питань митної та податкової політики.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме