ГолосUA
10:40 20/05/2010

Опозиція попросить Європейський суд з прав людини зупинити політичні репресії в Україні

Опозиція звернеться до Європейського суду з прав людини з вимогою зупинити політичні переслідування в Україні.

Про це повідомив депутат від фракції БЮТ Андрій Кожем’якін на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

Народний обранець наголосив на тому, що вже з перших днів приходу до влади Віктора Януковича, почалися політичні переслідування представників опозиції. «Спочатку до Генпрокуратури викликали Юлію Тимошенко, тепер взялися за наших колег із фракції НУ-НС, при цьому всі вищі органи закривають очі на зафіксовані і українськими, і закордонними ЗМІ факти побиття депутатів від опозиції 27 квітня під час ратифікації угоди про Чорноморський флот. Тепер дійшло до того, що під хвилю репресій потрапили члени родин опозиціонерів», — підкреслив політик.

Також А. Кожем’якін наголосив, що переслідування почалися і в регіонах України, де безпідставно звільняють та заарештовують прихильників Ю. Тимошенко. «Всі довірені особи Юлії Тимошенко на виборах звинувачуються у сфабрикованих злочинах, а людей, які відрито заявляють про підтримку опозиціонерів, звільняють з роботи. Тому у нас є всі підстави стверджувати, що Віктор Янукович розпочав політичні репресії за партійною приналежністю», — сказав він.

Політик наголосив на тому, що його політична сила фіксує усі правопорушення. «Ми ведемо перепис, який ретельно систематизуємо про всі випадки переслідування опозиціонерів. Усі ці факти ми передамо до дипломатичних представництв в Україні, моніторингового комітету ПАРЄ в Україні, і будемо наполягати на проведенні термінових дебатів ПАРЄ по ситуації в Україні», — сказав він.

За словами А. Кожем’якіна, фракція БЮТ має намір звернутися до Європейського суду з прав людини з вимогою зупинити В. Януковича у зведенні політичних рахунків із пересічними громадянами України. «Ми не залишимо жодну людину з владною машиною репресій», — пообіцяв він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме