ГолосUA
13:10 23/09/2010

Опозиція продовжує наполягати на головуванні в комітетах, відведених їм регламентом — Міщенко

Фракція Блоку Юлії Тимошенко продовжує наполягати на тому, щоб їй віддали посади голів парламентських комітетів, відведених опозиції законом про регламент.

Про це заявив народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко у парламенті, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми не поводимось, як діти в пісочнику: я тобі машинку, ти мені — літачок. Ми говоримо про те, що опозиційні сили мають мати важелі впливу, тобто опозиція має мати весь спектр важелів впливу на владу», — наголосив він.

При цьому, нардеп зауважив, що опозиція продовжує наполягати на тому, аби її представники очолили усі комітету Верховної Ради, які відведені їй у законі про регламент. «Ми беремо комітети, які належить опозиції, щоб мати вплив на владу: бюджетний комітет, свободи слова, боротьби з корупцією, правоохоронної діяльності, з питань судової політики тощо».

Відповідаючи на запитання чи не боїться сам С. Міщенко, що його можуть зняти з посади голови комітету Верховної Ради з питань правової політики, нардеп зауважив, що не виключає такої можливості. «Наразі немає постанови про моє звільнення. Але завтра все може бути», — сказав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді існує 27 комітетів. Відповідно до закону про регламент Верховної Ради, парламентській опозиції надається першочергове право вибору посад голів 10 комітетів.

Це комітети: з бюджету, з регламенту, з питань прав нацменшин і міжнаціональних відносин, соцполітики й праці, науки й освіти, охорони здоров’я, правосуддя, законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, економічної політики, боротьби з організованою злочинністю та з питань свободи слова.

У четвер, 23 вересня у парламенті народний депутат від Партії регіонів Віталій Хомутиннік очолив комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики, замінивши на цій посаді БЮТівця Сергія Терьохіна. А народний депутат від БЮТ Андрій Шевченко став головою парламентського комітету з питань свободи слова.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме