ГолосUA
13:07 18/03/2010

Опозиція Тимошенко повинна почекати з критикою – експерт

Опозиція Юлії Тимошенко повинна почекати із жорсткою критикою нової влади, допоки ця влада не наробить серйозних помилок.

Таку думку висловив директор Центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За словами експерта, вже зараз опозиція Ю. Тимошенко починає дуже жорстко критикувати уряд М. Азарова.

«Я займаю таку позицію, що опозиція повинна дати суспільству певний час для того, щоб потім звертали увагу на її критику», — сказав він.

М. Погребінський нагадав казку про пастуха та вовка, яка розповідає про те, що пастух постійно жартував, що на отару овець нападають вовки і коли це справді сталося, йому ніхто не повірив.

«Оця критика уряду, що здійснюється представниками опозиції, як на мене, нагадує саме цю казку: вони критикують тоді, коли ще нічого серйозного не сталося, і критикувати зараз – це просто кричати: «вовки!», коли їх ще не було», — сказав експерт.

Він також висловив переконання, що підстави для серйозної критики діяльності чинного Кабінету міністрів обов’язково з’являться.

«Буквально за кілька тижнів ми побачимо реальні кроки цього уряду і, я думаю, тоді з’являться підстави для їх критики», — сказав М. Погребинський.

На думку експерта, наразі суспільство повинне вимагати від опозиції конкретних програмних засад, котрі будуть альтернативними тим, які реалізовує сучасна влада, або необхідних проектів, що нею взагалі не були передбачені.

О. Проценко

 

Читайте также по теме