ГолосUA
06:53 26/11/2008

Опозиція у Таїланді заблокувала авіасполучення

 Представники опозиції, які блокували міжнародний аеропорт Суваннапум у Бангкоку, оголосили, що жоден літак не зможе зробити посадку або злетіти без їх дозволу.

Про це повідомило агентство AFP.

Аеропорт Суваннапум, заявили опозиціонери, повністю знаходиться під їх контролем. За їх словами, всі рейси, що прямують в або зі Суваннапума, зможуть зробити посадку або зліт лише після отримання дозволу від представників опозиції, що знаходяться в аеропорту. "Поки ми дали дозвіл на зліт лише одному рейсу, що везе паломників на хадж", — сказав один з лідерів опозиції.

Прихильники опозиційного "Народного альянсу за демократію" (PAD), які вимагають відставки діючого прем`єр-міністра Таїланду Сончата Вонгсавата, напередодні проникли в будівлю аеропорту Суваннапум. Вони заявили, що блокуватимуть роботу аеропорту до тих пір, поки уряд не подасть у відставку. Через акції протесту в аеропорту були скасовані десятки рейсів, якими мали вилетіти близько 3 тисяч пасажирів. Через акції протесту, за даними на ранок 26 листопада, зірвано близько 78 міжнародних рейсів. />  

В середу рано вранці на території аеропорту Суваннапум стався вибух, в результаті якого поранення одержали троє прихильників опозиції. Ще дев`ять учасників антиурядових виступів постраждали в результаті двох вибухів біля колишнього аеропорту Дон-Муанг у Бангкоку, на території якого розміщується тимчасова резиденція прем`єр-міністра Таїланду. За даними місцевої поліції, в районі аеропорту Дон-Муанг вибухнули три гранати. Обставини вибуху в аеропорту Суваннапум поки не уточнюються.

 

Читайте также по теме