ГолосUA
09:18 12/04/2010

Опозиція вимагає від Азарова подати цього тижня проект бюджету на 2010 рік

Кабінет міністрів зобов’язаний 12-16 квітня подати на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету та програму дій уряду на поточний рік.

Про це сказала керівник опозиційних сил Юлія Тимошенко під час наради опозиційних керівників, передав кореспондент ГолосUA.

«Для нас сьогодні вкрай важливе збереження фінансової та економічної стабільності нашої держави, адже дуже важкою ціною нашій команді в уряді вдалося досягти фінансової та економічної стабільності при повному блокуванні роботи», — зазначила вона.

Ю. Тимошенко заявила, що нині, коли уряд пропрацював більше місяця, невиконані доходи бюджету за лютий місяць і провалено 70% доходів від запланованого. «Це значить, що будуть недофінансовані всі видатки в нашій державі, але найгірше, що ми бачимо, що два фундаментальні документи — програма дій уряду та проект бюджету — не подані до Верховної Ради в встановлений термін», — наголосила вона.

Ю. Тимошенко зауважила, що така політика закладає передумови для порушення важко досягнутої у 2009 році фінансової стабільності. За її словами, бюджет, який уряд М. Азарова збирається подати в парламент, має 17% дефіциту ВВП у прихованому вигляді, тому не додасть Україні «спокійних інфляційних показників та спокійної виплати соціальних стандартів». «Саме тому, обговоривши сьогодні на нараді ситуацію з бюджетом, ми хочемо звернутися до влади з вимогою терміново цього тижня подати бюджет та програму дій уряду на 2010 рік», — підкреслила вона.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме