ГолосUA
12:35 30/09/2010

Опозиція вимагає від Держкомстату оприлюднити реальні показники інфляції

Опозиція заявляє про приховану в Україні гіперінфляцію та вимагає від Держкомстату оприлюднити реальні цифри економіки країни.

Про це на засіданні опозиційного уряду заявив тіньовий міністр економіки та інфраструктури Олександр Бондар, передав кореспондент ГолосUA.

Він охарактеризував діяльність уряду за останні півроку “абсолютно некваліфікованим і економічно необґрунтованим”, що призвело до неконтрольованого зростання цін, зокрема на продукти харчування та загрозу гіперінфляції.

За його словами й досі не вдалося отримати реальних цифр щодо рівня інфляції в державі та емісії, яку здійснив Нацбанк. “Невідомі також і напрямки використання коштів МВС, які, швидше за все, витрачаються на проїдання, що в свою чергу призводять до зростання цін та інфляції”, — сказав він.

Розкритикував опозиційний міністр також зростання цін на газ та комунальні тарифи, а також ставлення влади до малого бізнесу. У зв’язку з цим, опозиційний уряд ухвалив постанову про соціальну політику в Україні, якою, зокрема, пропонується створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фальсифікації даних Держкомстату України щодо показників інфляції та фактів неконтрольованого друку грошей, що призвело до гіперінфляції.

Окрім того позиційний уряд вимагатиме від Верховної Ради ухвалити законопроект “Про індексацію пенсій, заробітних плат та соціальних виплат на рівень інфляції”.

О.Звенигора />  

Читайте также по теме