ГолосUA
08:39 13/05/2010

Опозиція за парламентські комітети «морду бити не буде»

Опозиція вимагає повернути їй головування у десяти комітетах Верховної Ради, проте не збирається вдаватися до «кривавої розправи».

Про це сказав народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко в коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Ми вимагаємо повернення нам належних по праву комітетів, але владою постійно ігноруються наші вимоги. Опозицію сьогодні «ламають через коліно» і я впевнений в тому, що це буде продовжуватися ще протягом тривалого часу», — сказав нардеп.

Він пояснив, що опозиція не має наміру «вимінювати чи торгуватися» з чинною владою за важелі впливу у парламенті.

«Питання не стоїть про обмін комітетів, а в тому що опозиція повинна контролювати десять комітетів. Це чітко прописано у регламенті, і навіть вказано, які саме це комітети. Тому переформатування однозначно повинно відбуватися. Влада повинна мати своє, а ми — своє», — наголосив С.Міщенко.

Відповідаючи на запитання до яких дій буде вдаватися опозиція, якщо влада не віддасть відповідні комітети, політик наголосив на цивілізованому вирішенні всіх проблем.

«Ну, морду бити ми не будемо, але із закритими ротами сидіти теж не станемо. Я думаю, опозиція вже продемонструвала, що може влаштовувати акції протесту і зупиняти недоладні рішення», — зауважив бютівець.

Нагадаємо, 27 квітня Верховна Рада внесла зміни до Закону про регламент, відповідно до яких суб’єкту парламентської опозиції надається першочергове право вибору посад голів у комітетах, до предметів відання яких віднесені питання бюджету, організації і діяльності Верховної Ради та її органів, свободи слова та інформації, прав національних меншин і міжнаціональних відносин, свободи совісті, соціальної політики, охорони здоров’я, науки і освіти, законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, судоустрою, судочинства, боротьби з організованою злочинністю і корупцією, діяльності державних монополій, національних акціонерних компаній, управління державними корпоративними правами.

О.Каретнікова />  

Читайте также по теме