ГолосUA
11:51 02/04/2010

Опозиції таки доведеться віддати коаліції владні комітети — політолог

Опозиції таки доведеться віддати представникам коаліції владні комітети.

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив директор Аналітичного центру “Відкрита політика” Ігор Жданов.

“Всі повинні розуміти, в тому числі і опозиція, що потрібно буде віддати комітети коаліції, які зараз очолюють представники опозиції і це потрібно виконати теж як букву регламенту, як букву закону. Тому що не можна одночасно очолювати опозиційні і владні комітети”, — пояснив він.

За словами політолога, “якщо опозиція все-таки хоче очолювати відповідні комітети — то вона повинна віддати головування в комітетах, які за регламентом, відносяться до квоти правлячої коаліції. І тут є проблема, тому що є люди, які не завжди хочуть це робити”.

На думку І.Жданова, “треба домовлятись в середині опозиції між НУ-НС і БЮТ кому які комітети відійдуть, треба щоб всі і коаліція і опозиція зрозуміли, що на сьогодні потрібно написати відповідні заяви, полишити ці комітети, але на жаль, таких домовленостей не відбувається”.  

Нагадаємо, 2 квітня народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко зранку заблокували парламентську трибуну з вимогою не дати можливості розглянути проект постанови про парламентські комітети.

1 квітня голова фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів не має наміру віддавати опозиції комітети (бюджетний, регламентний, з питань правосуддя, свободи слова, боротьби з організованою злочинністю — ред.).

О.Оснач

 

Читайте также по теме