Вита Середа
09:04 08/01/2011

Орендна плата за земельні паї на Черкащині буде підвищена до 4,5 %

У Черкаській області орендну плану за земельні паї буде підвищено до 4,5 %.

 

Про це голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб повідомив під час наради з керівниками агропромислового комплексу та підприємств переробної галузі області, передав кореспондент ГолосUA.

 

Нагадаємо, що питання про необхідність підвищення у 2011 році орендної плати за земельні ділянки пайовикам із 3 % до 4,5% неодноразово піднімалося керівником області під час робочих поїздок та нарад, як і стан розрахунків орендарів з власниками паїв.

 

Як повідомили ГолосUA у прес-службі облдержадміністрації, на думку губернатора, сьогодні є об’єктивні передумови для збільшення орендної плати за земельні ділянки.

 

Ініціативу С. Тулуба схвально сприйняв і міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. Під час прес-конференції в Черкасах він заявив, що підтримує губернатора.

 

«По-перше, орендна плата за землю в нашій країні одна з самих низьких. По-друге, ми знаємо, що орендарі сьогодні платять у вигляді натуроплати за землі, і третє – збільшення орендної плати до тих відсотків, які задекларувала сьогодні обласна адміністрація, дасть можливість зробити перший крок до реальної ціни сільськогосподарської землі в нашій країні. Ми не можемо навіть уявити собі, наскільки ця земля цінніша, ніж інші землі. Наш чорнозем має найвищий рівень самовідновлюваності, збереження родючості. Ми розмовляли з Сергієм Тулубом, і я знаю, що він поставив собі завдання, і я буду його підтримувати на рівні держави – це пропаганда того, що навіть якщо буде введений обіг сільськогосподарських земель, потрібно переконати селянина не продавати свій земельний пай. Тому що сьогодні треба усвідомити наскільки це стабільна інвестиція і наскільки це стабільна акція по доходу для сімейного бюджету», — сказав міністр.

 

Сьогодні в Черкаській області фактично завершено розрахунки за земельні паї, за якими виплачено на 33,7 млн. грн. більше, ніж торік.

 

/>

 

 

Читайте также по теме