ГолосUA
10:28 19/03/2010

Органи державної влади витратили на нові автомобілі 100 мільйонів

З початку року державні органи влади та комунальні підприємства витратили на купівлю нових автомобілів 100 мільйонів гривень.

До кінця року центральна влада, губернатори і держкомпанії планують прикупити ще кілька десятків дорогих машин.

Найбільш розкішну з них — Audi А8 4,2 Langversion quattro — чекають в Управлінні державної охорони, яким керує генерал армії Валерій Гелетей. Вже до кінця цього тижня відомство планує провести тендер. За інформацією автодилерів, вартість машини перевищує 650 тисяч гривень.

Крім того, до кінця жовтня запланована купівля ще двох таких авто. Audi А6 Limousine, вартість якої сягає 450 тисяч гривень, придбають в держпідприємстві «Укренерго». Керівництво «Хмельницькобленерго» придбає Audi A6 3.2 FSI Quattro, ціна якої варіює в межах 300-400 тисяч гривень.

Водночас різні держструктури з початку року придбали шість машин Lexus. Зокрема, такий автомобіль був придбано управлінням ДАІ в Черкаській області, а найдорожчу версію машини — Lexus LX 570 — купили у «Київгазі» та Українському держінституті з проектування об’єктів дорожнього господарства «Укргіпродор». Вартість позашляховика перевищує 700 тисяч гривень.

Надпрестижний Lexus купило і комунальне підприємство Київської обласної ради «Автогосподарство». Модель LS 460 L обійшлася комунальникам в 590 тисяч гривень. «Нам необхідно мати (у гаражі автобази) саме таку машину і ніяку іншу», — так пояснили причину дорогого придбання в тендерному комітеті підприємства.

Минулого року владою й підприємствами державної та комунальної форм власності придбано п’ять автомобілів Lexus. Три з них — держпідприємством «Донецька Укрзалізниця». По одній престижній машині куплено в 2006 та в 2005 роках.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме