ГолосUA
14:56 30/03/2010

Органи влади ігнорують журналістські розслідування — дослідження

Згідно результатів дослідження, проведеного міжнародною громадською організацією “Інтерньюз-Україна”, реакцією органів влади на журналістські розслідування є, за незначним винятком, формальні відписки.

Про це розповів директор з правових питань МГО Павло Моісеєв на прес-конференції з питань ефективності реагування органів влади на журналістські розслідування в регіонах.

За його словами, органи влади реагують не на публікацію, а на подію — у випадку, якщо вона викликає певний резонанс у регіоні, або на письмові звернення постраждалих громадян.

Така ситуація, на думку П.Моісеєва, свідчить про халатність з боку відповідних органів і, перш за все, прокуратури.

Серед основних причин низької реакції з боку органів влади Моісеєв назвав небажання посадових осіб реагувати на журналістські розслідування, а також відсутність кваліфікованого персоналу.

З іншого боку, власне і кількість журналістських розслідувань не велика, через впевненість журналістів у тому, що опубліковані матеріали не привернуть належної уваги відповідних органів.

Натомість, підкреслив директор з правових питань, багато громадян вважають медіа останньою інстанцією, саме тією силою, що здатна їм допомогти.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме