ГолосUA
11:12 04/02/2010

Організатори національного екзит-полу-2010 знайшли гроші на опитування під час другого туру виборів

Консорціум “Національний екзит-пол-2010” знайшов фінансування для проведення національного дослідження 7 лютого 2010 року під час другого туру виборів Президента України.

Про це повідомив на прес-конференції організатор “Національного екзит-полу” та директор фонду “Демократичні ініціативи” Ілько Кучерів, передав кореспондент ГолосUA.

“Національний екзит-пол у другому турі буде коштувати 121 тисячу доларів. Ми зібрали гроші за допомогою національного фонду підтримки демократії, міжнародного фонду “Відродження”, програми демократичних грантів посольства США в Україні, тощо”,- сказав І. Кучерів.

За його словами, цього разу планують опитати 16500 респондентів на 300 виборчих дільницях.

“Інтерв’юери на дільницях в усіх містах працюватимуть до 20-ї вечора, а в селах — до 17-18. Похибка вибірки не перевищить 2,5 %”, — наголосив президент Київського міжнародного інституту соціології Валерій Хмелько.

За даними організаторів національного екзит-полу, попередні результати загальнонаціонального опитування будуть оприлюднені о 20.01, а уточнені близько 23-ї години. Окрім цього, дану інформацію можна буде побачити на кількох україно- та англомовних інтернет-сайтах.

Нагадаємо, що “Національний екзит-пол”, організатором якого є фонд “Демократичні ініціативи”, а проводять його КНІС та Центр Разумкова, був одним з 6-ти екзит-полів, які оприлюднювали результати першого туру.

А. Береза

 

Читайте также по теме