ГолосUA
14:08 27/10/2010

Оскарження місцевих виборів будуть, — голова КВУ

 

Не зважаючи на неможливість визнання місцевих виборів недійсними, оскарження в окремих регіонах мають право бути.

Про це розповів голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

За словами Черненка, якщо вчитатися в закон, то можна визнати вибори в окремих дільницях. “Визнати вибори загалом — в місті, селі, районі чи області — не можна. Але це не значить, що такого не буде. Тому що ми бачили й на цих, на попередніх виборах бачили рішення доволі дивні, рішення судів. Тому все-таки в Україні все можливо”, — сказав голова КВУ.

Проте Черненко зауважив, що на оскарження результатів виборів є дуже мало часу. Оскільки, є фактично 2 дні, за які треба зібрати всю доказову базу. Звичайно, в межах одного населеного пункту це буде зробити легше, ніж по всій Україні.

Однак, на думку Черненка, будуть питання відносно вмотивованності оскаржень місцевих виборів. “Проблема в тому, що більшість серйозних проблем, більшість порушень прав всіх суб'єктів виборчого процесу відбувається напередодні виборів: через перепони в реєстрації, через можливе зняття в реєстрації, через непропорційне представлення в комісіях”, — зазначив він.

Нагадаємо, як нещодавно заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, результати місцевих виборів в Україні не можуть бути визнані недійсними.

Читайте также по теме