ГолосUA
11:02 11/02/2010

Оскаржити результати президентських виборів можна буде тільки в цілому по Україні — КВУ

Оскаржити результати президентських виборів можна буде тільки вцілому по Україні.

Таку думку висловив голова комітету виборців Олександр Черненко, передав кореспондент ГолосUA

За його словами, час для оскарження результатів виборів на дільницях вже давно минув, і БЮТ тільки залишається оскарження виборів по Україні вцілому.

“Закон дуже чітко каже: результат виборів на дільницях скасовується власне самою ДВК якщо є певні зловживання, а суд зможе прийняти позовну заяву не пізніше ніж через 2 дні після скоєння правопорушення. Якщо ми говоримо про правопорушення, які були в неділю, то такі заяви необхідно було подавати не пізніше вівторка. Наскільки мені відомо, на оскарження президентських виборах по дільницях були заяви подані, а це кілька десятків, більшість з них вже відхилена, тому говорити про оскарження виборів на дільницях не доводиться”, — запевнив він.

Пр цьому Черненко зауважив, що оскаржити результи на дільницях було б набагато легше, оскільки в цьому випадку є певна кількість виборців та зловживань, які можна виявити.

“Якщо мова йде про оскарження виборів вцілому по Україні, то яку б доказову базу не давав кандидат у президенти не можна з чіткістю порахувати вплинуло це на результат чи ні”, — пояснив він.

О.Черненко відзначив, що “треба дочекатись офіційного рішення та протоколів ЦВК щодо підсумків виборів. Коли цей протокол буде проголосований і прийнятий комісією є 5 днів на підготовку позивних заяв і є 2 дні до того, щоб колегія суддів ВАСУ винесла рішення чи та позивна заява і доказова база є достатньою, щоб вплинути і визначити результати дійсним чи недійсними”, — додав він.

М.Олексевич

 

Читайте также по теме